Fabulous!

Äpple- & vaniljmuffins med valnötscrisp.

Supergoda och enkla, en härlig mix av smakerna vanilj, äpple, kanel, havre och valnöt!


Smet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1-2 krm malen kryddnejlika
1 krm muskot
1 krm salt
2 1/2 dl (farin)socker
2 tsk bakpulver
100 g smör
3 ägg
2 dl mjölk
1 rivet äpple

Smuldeg:
2 tsk kallt smör
2 tsk farinsocker
2 tsk vetemjöl
Ca 1 dl havregryn
4 msk hackade valnötter
(Ev lite flytande margarin om degen blir för torr)

Smörkräm (stor sats):
100 g smör
Ca 8 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (eller ännu hellre 1 påse av Dr Oetker's flytande vaniljessens)
Dekoration:
Valnötshalvor


För bästa resultat och saftighet, se till att låta alla ingredienser stå framme 1-2 timmar så att allt får rumstemperatur.

Sätt på ugnen, 225-250°C (vad som brukar funka bäst i din ugn). Skala och riv äpplet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra varor till smeten och vänd ner i ägg- och sockerblandningen. Häll i det rivna äpplet och rör försiktigt om. Fördela smeten i stora formar.

Blanda alla ingredienser till smuldegen, fördela crispet på muffinsarna. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått vacker färg, ca 10 min. Låt svalna.

Gör smörkrämen av rumsvarmt, riktigt mjukt smör; blanda smöret med florsocker och vaniljsmak, vispa med elvisp till en mjuk, fluffig kräm. Spritsa ut krämen över de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med en halv valnötskärna.






KOMMENTARER
kharmas kommentar:

jag vill inte klaga egentligen, men du skiriver bara recept, alltid lika tråkigt att läsa dina inlägg! Det är alltid sallader eller bakelser, skärpning! :@

2008-09-10 @ 15:47:21
Din blogg: http://www.hanky.se/kharma
Victorias kommentar:

TACK MAMMA!!!

2008-09-10 @ 15:56:47
Din blogg: http://victorias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0