Fabulous!
Supergoda och enkla, en härlig mix av smakerna vanilj, äpple, kanel, havre och valnöt!
Smet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1-2 krm malen kryddnejlika
1 krm muskot
1 krm salt
2 1/2 dl (farin)socker
2 tsk bakpulver
100 g smör
3 ägg
2 dl mjölk
1 rivet äpple
Smuldeg:
2 tsk kallt smör
2 tsk farinsocker
2 tsk vetemjöl
Ca 1 dl havregryn
4 msk hackade valnötter
(Ev lite flytande margarin om degen blir för torr)
Smörkräm (stor sats):
100 g smör
Ca 8 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (eller ännu hellre 1 påse av Dr Oetker's flytande vaniljessens)
Dekoration:
Valnötshalvor
För bästa resultat och saftighet, se till att låta alla ingredienser stå framme 1-2 timmar så att allt får rumstemperatur.
Sätt på ugnen, 225-250°C (vad som brukar funka bäst i din ugn). Skala och riv äpplet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra varor till smeten och vänd ner i ägg- och sockerblandningen. Häll i det rivna äpplet och rör försiktigt om. Fördela smeten i stora formar.
Blanda alla ingredienser till smuldegen, fördela crispet på muffinsarna. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått vacker färg, ca 10 min. Låt svalna.
Gör smörkrämen av rumsvarmt, riktigt mjukt smör; blanda smöret med florsocker och vaniljsmak, vispa med elvisp till en mjuk, fluffig kräm. Spritsa ut krämen över de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med en halv valnötskärna.
jag vill inte klaga egentligen, men du skiriver bara recept, alltid lika tråkigt att läsa dina inlägg! Det är alltid sallader eller bakelser, skärpning! :@
TACK MAMMA!!!