En klockren favorit!

Italiensk pastasallad

En god pastasallad som tar vara på några av det italienska kökets främsta tillgångar: buffelmozzarella, lufttorkad skinka, solmogna tomater och färsk basilika.

  • 400 g pasta, t.ex. penne rigate
  • 200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
  • c:a 20 körsbärstomater
  • 1 burk minimozzarella
  • 10-15 basilikablad
  • Dressing
  • 10-15 basilikablad
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

  •  

    Tillagning

    1. Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
    2. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
    3. Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
    4. Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.
    5. Dekorera med en basilikakvist.


    KOMMENTARER

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0