Sallad
4 personer:
400 g svarta- och rödabönor, blötlagda och kokta
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad koriander
1 msk citronsaft
2 msk fin olja (Camelina)
1 pressad vitlöksklyfta
tabasco, sambal oelek
havssalt och nymalen svartpeppar
200 g halloumi
en tallrik sallad av valfria sorter
12 delade körsbärstomater
50 g kapris stora, eller svarta oliver
Bönorna får gärna ligga i marinaden några timmar för att dra i sig av smakerna.
Skär osten i portionsstorlekar enligt smak och pensla med olja. Grilla bitarna under grillslingorna i ugnen eller i en grillpanna.
Lägg en hög av sallad på varje tallrik, fördela bönblandningen över salladen och garnera med tomat och kapris eller oliver. Lägg till sist över osten. Ringla ev. rester av dressingen över salladen.
Servera genast med varmt bröd.
P.S: Salladen är ett utmärkt val för vegiterianer!
KOMMENTARER
Trackback