Sallad


4 personer:


400 g svarta- och rödabönor, blötlagda och kokta

2 msk finhackad persilja

2 msk finhackad koriander

1 msk citronsaft

2 msk fin olja (Camelina)

1 pressad vitlöksklyfta

tabasco, sambal oelek

havssalt och nymalen svartpeppar

200 g halloumi

en tallrik sallad av valfria sorter

12 delade körsbärstomater

50 g kapris stora, eller svarta oliver



 

Rör ner de blötlagda och färdigt kokta bönorna i en marinad av citronsaft, persilja och koriander, olja, vitlök, tabasco och sambal oelek. Salta och peppra efter smak.

Bönorna får gärna ligga i marinaden några timmar för att dra i sig av smakerna.

Skär osten i portionsstorlekar enligt smak och pensla med olja. Grilla bitarna under grillslingorna i ugnen eller i en grillpanna.

Lägg en hög av sallad på varje tallrik, fördela bönblandningen över salladen och garnera med tomat och kapris eller oliver. Lägg till sist över osten. Ringla ev. rester av dressingen över salladen.

Servera genast med varmt bröd.

P.S: Salladen är ett utmärkt val för vegiterianer!



KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0